Vebjørn Nergård kom med dette utsagnet «Jeg ønsker å gå tilbake til eksamener med penn og papir» til nrk. Han mener at det blir altfor mye juks når man bruker datamaskin på eksamen. Derfor vil ha gå tilbake til eksamner med penn og pair, for å unngå juks.

Er det riktig å bytte tilbake til en eksamen med penn og papir? Det blir som å ta et steg tilbake i tiden. Tilbake til den tiden da datamaskiner bare var forbeholdt sosietetsbestandene, og bare var en drøm for de fleste andre. Blir det riktig å ta et steg tilbake når man har kommet så langt?

For de fleste ungdom, er det lettere å skrive på datamaskin. Man får skrevet mer på kort tid, man kan redigere i etterkant ved å lime og klippe ut, og det er veldig lett å slette småfeil, i stedet for å skrive hele oppgaven opp igjen med penn. Dårlig håndskrift hindrer deg ikke i å få en dårligere karakter enn den du egentlig fortjener.

Det er rett og slett mye lettere for elever å skrive på datamaskin. Det er enklere, det går fortere og de aller fleste elever, i alle fall de jeg omgir meg med daglig, kan ikke tenke seg å gå tilbake til en eksamen med penn og pair. De blir rett og slett utslitt ved tanken. Plagiatkontroller og lignende blir forbedret hele tiden, og snart er de langt forbi jukserne. Ikke gå tilbake når vi har kommet så langt, la oss heller utvikle det positive.

Lenge leve datamaskin ved eksamen! 

Tatt av bloggeier

Bilde er tatt av meg selv.

– Kristine the cupcake

Kilder for utsagn

http://www.nrk.no/nyheter/distrikt/ostafjells/vestfold/1.7837352 26.10.11

Reklame